"Wij willen jullie nogmaals gigantisch bedanken voor deze kans! ~ Nathalie"
Deze reis is mede mogelijk gemaakt door: Landal GreenParks
Wirdum

'Het was een vakantie vol ups en downs, maar toch heel waardevol.'

In juni verbleven Nathalie, haar man, 2 kinderen van 4 en 8 jaar oud, oma en hond een aantal
dagen in het mooie Overijsselse Landal Twenhaarsveld.

Het begon allemaal met een veelbelovende vakantie naar het vakantiepark, een plek die niet helemaal onbekend voor ons was. Jaren geleden waren we er al eens geweest, toen onze oudste slechts zes maanden oud was. Het park was nog net zo mooi als we ons herinnerden, maar deze keer zou het avontuur wat anders lopen.

Bij aankomst was het huisje niet helemaal zoals verwacht. Vooral het bad zorgde voor problemen – elke keer als iemand erin ging, veranderde het huisje in een klein zwembad. We hebben dat aangegeven bij de receptie en er werd ons beloofd dat het aangepakt zou worden. Omdat we onze eigen handdoeken gebruikt hadden om de schade te beperken, hadden we extra handdoeken van de receptie gekregen. Na wat overleg hebben we besloten om in het huisje te blijven. Ter compensatie hebben mijn man en ik een avondje bowlen met een hapje en een drankje gekregen.

Onze oudste zoon die ADHD en autisme heeft, genoot van de lange wandelingen en de vrijheid om te bewegen. Oma was ook mee en dat was een grote hulp. Met haar slechte knieën kon ze niet ver lopen, maar haar aanwezigheid zorgde ervoor dat we elkaar konden afwisselen in het verzorgen van de kinderen.

 

Een van de mooiste herinneringen was een avondje uit met mijn man. We genoten van een heerlijke maaltijd die gebracht werd op een automatische kar. De automatische kar rijd vooruit, je kan kiezen wat je wilt eten en dan word het geserveerd. Een bijzondere ervaring die wij niet snel zullen vergeten.

 

Ook het moment waarop we de hond uitlieten op het strand zou ons bijblijven, al verliep dat minder rooskleurig. Onze hond kreeg een epileptische aanval in het water, maar gelukkig hadden we hem aan de riem. Na die gebeurtenis besloten we het hondenstrand te vermijden en bleven we meer in het bos wandelen.

 

Ondanks deze tegenslagen genoten we van de kleine momenten. Onze oudste kon fietsen op zijn eigen fiets, terwijl wij met de jongste in een fietsstoeltje door het dorp reden. Het vakantiepark had een grote speeltuin bij het restaurant, waar de kinderen zich goed vermaakten. En toen het bad overstroomde tijdens een bad sessie met de oudste, maakten we er samen een grap van. “Nu hebben we thuis ook een zwembad,” zei onze oudste lachend.

Bollo, de mascotte van het vakantiepark, zorgde voor wat extra plezier. Tijdens de voorleessessie met Bollo had onze oudste, Dilano, zijn spiderman pak aangetrokken. Dilano vond het spannend om de mascotte te ontmoeten. Na wat zenuwen deed hij uiteindelijk mee toen Bollo begon te dansen en kreeg hij zelfs een boekenlegger cadeau. Een klein ongelukje door zijn enthousiasme zorgde voor een geschaafde knie, maar zoals altijd loste een ijsje dat probleem snel op. Als troost krijg hij ook nog een Bollo-pet, iets waar hij erg trots op was.

Het was een vakantie vol ups en downs, maar toch heel waardevol. Quality time met elkaar – apart en samen – gaf ons de kans om even adem te halen, weg van de zorgen thuis en de stress van het dagelijkse leven. Hoewel we vaak moesten schakelen om alles in goede banen te leiden, konden we genieten van even geen zorgen, geen afspraken en gewoon zijn met elkaar. Dat maakte deze vakantie onvergetelijk.

 

 

 

"Quality time met elkaar gaf ons de kans om even adem te halen."

Deze vakantie vond plaats in de zomer van 2024

Preferred partners
donateursbelangen cbfanvr anbi